Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 100 g di biscotti tipo Digestive, a pezzi
- 40 g di burro a tocchetti
- 5 g di miele
Gelato alla lavanda
- 1 tuorlo
- 500 g di latte intero
- 30 g di miele
- 40 - 50 fiori di lavanda secchi, interi
- 120 g di zucchero
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 911.5 kJ / 217.8 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 79.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di ciliegie e mandorle
1 Std.
Biscotti sacher
2 Std.
Panini arcobaleno
5 Std.
Galette rustica alle ciliegie
2 Std.
Bisquick strawberry shortcake
1 Std.
Cedrata
35 Min
Frappucino al caffè
5 Min
Cioccolata al latte e cookies
15 Min
Budino alle pere con salsa al caramello
3h 30min
Clafoutis di prugne
1 Std. 15 Min
Streuseltaler
1 Std. 45 Min
Baklava (vegan)
2h 40min