Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 100 g di biscotti tipo Digestive, a pezzi
- 40 g di burro a tocchetti
- 5 g di miele
Gelato alla lavanda
- 1 tuorlo
- 500 g di latte intero
- 120 g di zucchero
- 30 g di miele
- 40 - 50 fiori di lavanda secchi, interi
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 911.5 kJ / 217.8 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 79.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata ripiena alle mele
2h
Risotto mascarpone e pepe rosa
35min
Panna cotta ai popcorn
3 Std. 30 Min
Crostata morbida allo yogurt e frutta
4h 30min
Mousse alle fragole e formaggio
15 min
Crema inglese
10min
Cheesecake al cioccolato al Varoma
1h
Tortine di pesche nettarine e mascarpone al lemon curd (TM6)
3h 40min
Terrina di maiale e pollo al foie gras con chutney di fichi al Porto
10 Std. 30 Min
Spiedini di manzo con spaghettini di verdure (TM6)
1h 30min
Tronchetto di Natale al cioccolato e arancia
5 godz.
Cheesecake basca
4 Std.