Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 240 g di latte intero
-
25
g di lievito di birra fresco, sbriciolato
lub 8 g di lievito di birra disidratato - 60 g di zucchero
- 70 g di burro a pezzi
- 1 uovo
- 570 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
Ripieno alle mele
- 130 g di latte intero
- 70 g di succo di mela
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 60 g di zucchero
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 15 g di farina tipo 00
- 2 tuorli
- 35 g di burro a pezzi
Crumble e mele al rum
- 50 g di mandorle pelate
- 120 g di farina tipo 00
- 85 g di burro a pezzi
- 65 g di zucchero
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 250 g di mele, qualsiasi tipo, pulite, sbucciate e a pezzi
- 1 cucchiaio di Rum
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo, sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1569.4 kJ / 375.1 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 32.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia a bastone
5h
Crostata salata tricolore
1 godz. 30 min
Panini semidolci
1 godz. 30 min
Bundt Cake ai fiori e frutti di bosco
Brak ocen
Trecce dolci
4h
Torta de gee
1 godz. 30 min
Buchteln alla confettura di prugne
4h 10min
Pane dolce per la colazione
1 godz. 30 min
Focaccia croccante stracchino e squacquerone
2h
Focaccia agli spinaci con bresaola rucola e Grana
3sa 20 dk
Corona di pan brioche ripiena di verdure e Asiago
3h 30min
Treccia al latte
2h 30min