Schweinefilet aus dem Ofen mit Reis

4.7 549 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

Pilzsauce
  • Petersilie abgezupft
    20 g
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Öl und etwas mehr zum Braten
    20 g
  • braune Champignons in Scheiben
    400 g
    400 g Waldpilze, in Scheiben
  • Wasser
    100 g
  • Schmand
    200 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Bratensaucen-Paste (z. B. von Lacroix)
    40 g
    2 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Schweinefilet am Stück
    600 - 800 g
  • Sahne
    200 g
Schweinefilet und Fertigstellung
  • Langkornreis, weiß
    350 g
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • Wasser
    650 g
  • Öl
    1 EL
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 988 kcal / 4135 kJ
Białko 49 g
Tłuszcz 55 g
Węglowodany 81 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 22 g
Sód 2004 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...