Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Bandnudeln
- Wasser zum Kochen
- 1 ¾ TL Salz und mehr zum Kochen
- 80 g Gruyère Käse, in Stücken
- 300 g Hackfleisch, gemischt, grob zerzupft
- ¼ TL Pfeffer
- ½ TL Paprika edelsüß
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Öl
- 50 g Tomatenmark
- 200 g Rotwein, trocken
- 200 g Sahne
- 1 ½ TL Thymian, getrocknet
- ½ TL Cayenne-Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4685 kJ / 1119 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 63 g
- Tłuszcz nasycony
- 41 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 1664 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Hackfleisch-Auflauf mit Röstzwiebelkruste
1h 10min
Röstiauflauf mit Kasseler und Frischkäsesauce
1 godz.
Mie-Nudel-Lasagne
1 godz. 30 min
Süßkartoffel-Hack-Lasagne
1 Std. 20 Min
Gyros-Auflauf
1 Std. 20 Min
Ravioli-Lasagne mit Hackfleisch
1 godz. 40 min
Kasseler-Kartoffel-Gratin
1 godz. 30 min
Nudel-Schinken-Gratin
1 godz.
Hähnchen in Zwiebel-Senfsauce
30 min
Makkaroni-Hackfleisch-Auflauf
55 min
Lasagne mit Ricotta
1 godz. 30 min
Chili-Sahne-Hähnchen
45 min