Rahmspinat mit Kartoffelpüree und Ei
TM6 TM5

Rahmspinat mit Kartoffelpüree und Ei

4.5 (89 ocen)

Składniki

  • 150 g Zwiebeln, halbiert
  • 2 Knoblauchzehen
  • 110 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Braten
  • 750 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
  • 2 ½ - 3 TL Salz
  • 500 g Wasser
  • 500 g Blattspinat, frisch, ggf. grob gehackt
  • 300 g Milch
  • ¾ TL Pfeffer
  • ½ TL Muskat
  • 150 g Sahne
  • 4 Eier

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2841 kJ / 679 kcal
Białko
18 g
Węglowodany
48 g
Tłuszcz
49 g
Tłuszcz nasycony
29 g
Błonnik
7.8 g
Sód
1844 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy