Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 15 g Öl
- 50 g Zwiebeln, in Spalten
- 300 g Rosenkohl, halbiert (siehe Tipp)
- 100 g Katenschinkenwürfel
- 900 g Wasser
- 1 - 1 ½ TL Salz, nach Geschmack
- ½ TL Pfeffer
- 1 geh. TL Bohnenkraut, getrocknet
- 1 Msp. Muskat
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 350 g Penne Rigate (z. B. von Barilla)
- 200 g Frischkäse
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2951 kJ / 705 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1836 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
One-Pot-Pasta mit Grünkohl-Gorgonzola-Sauce
30min
Pasta mit Wirsing-Pilz-Sauce
40min
One-Pot-Pasta mit Spinat und Gorgonzola
30min
Kartoffel-Kohlrabi-Gemüse
25 Min
Rosenkohl-Schupfnudeln mit Schinken-Käse-Sauce
40min
Rosenkohl-Kartoffel-Gratin
1 Std. 30 Min
Schupfnudeln mit Spitzkohl und Schinkenwürfeln
45min
Rosenkohl-Tortellini-Auflauf
1 Std.
Pasta mit Spitzkohl-Currysauce
30min
Spätzle mit Spargel-Bärlauch-Rahmsauce
45min
Rosenkohl-Hack-Auflauf auf Kartoffelpüree
2h
Überbackene Knödel mit Spinat und Speck
1 Std.