Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Bergkäse, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 1 Kresse-Beet, abgeschnitten
- 40 g Olivenöl
- 500 g Kartoffeln, mehligkochend, in Würfeln (ca. 2-3 cm)
- 300 g Kohlrabi, in Würfeln (ca. 2-3 cm)
- 600 g Wasser
- 200 g Milch
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 940 kJ / 225 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eintopf von Wintergemüsen
1 godz.
Gemüseplatte mit heller Sauce
1 godz.
Eier-Curry-Salat
1 godz. 30 min
Kopfsalat-Suppe
30 min
Wirsing-Eintopf
40 min
Tartiflette (französischer Kartoffelauflauf)
1h 45min
Himmlische Suppe (Cennet Çorbası)
40 min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30 min
Spargel-Rucola-Suppe
40 min
Zucchini-Kartoffel-Parmigiana
1 godz. 15 min
Pudding Oma Erna
30 min
Ezogelin Çorbası - Rote Linsensuppe
1h 5min