Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
TM6

Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln

4.4 (260 ocen)

Składniki

  • 75 g Parmesan, in Stücken
  • 500 g Wasser
  • 1 ½ TL Salz
  • 800 g Rosenkohl, geputzt
  • 750 g Kartoffeln, festkochend, in mundgerechten Stücken
  • 100 g Sahne
  • 30 g Mehl
  • 1 Prise Pfeffer
  • 2 Prisen Muskat

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1749 kJ / 418 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
58 g
Tłuszcz
15 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Błonnik
12 g
Sód
1206 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy