![Tomatensauce Tradizionale mit Fusillotti Tomatensauce Tradizionale mit Fusillotti](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f0cf4fd634ee69ed5771987fb6b063a2/Derivates/4c816a8cebfac35ab7929bd14427c990f8c012c4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 40 g Butter, in Stücken
- 1 TL Zucker
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- 70 g Weißwein, trocken
-
850
g Fleischtomaten
lub Strauchtomaten, in Stücken - 15 g Basilikum, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- ½ - ¾ TL Pfeffer
- 40 g Olivenöl
-
500
g Hartweizennudeln, z. B. Fusillotti von Rummo (siehe Tipp)
lub Fusilli - Wasser zum Kochen
- Parmesan, gehobelt, zum Garnieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2916 kJ / 697 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 458 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erbsen-Möhren-Eintopf
1 Std.
Schweinegeschnetzeltes Jäger Art mit Spätzle
30 Min
Vegane Pasta mit Gemüse und Tomaten-Walnuss-Pesto
40 Min
Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
1 Std.
Eintopf von Wintergemüsen
1 Std.
Makkaroni mit Paprika-Frischkäse-Sauce
25min
Kartoffelsalat mit Zuckerschoten und Backerbsen
1 Std. 10 Min
Hähnchenschenkel en escabeche aus dem Ofen
1 Std.
Linguine mit Pesto Primavera
20min
Überbackene Spinatmuscheln
1 Std. 10 Min
Spaghetti Miracomix
20min
Spargel und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50 Min