Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 40 g Butter, in Stücken
- 1 TL Zucker
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- 70 g Weißwein, trocken
-
850
g Fleischtomaten
lub Strauchtomaten, in Stücken - 15 g Basilikum, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- ½ - ¾ TL Pfeffer
- 40 g Olivenöl
-
500
g Hartweizennudeln, z. B. Fusillotti von Rummo (siehe Tipp)
lub Fusilli - Wasser zum Kochen
- Parmesan, gehobelt, zum Garnieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2916 kJ / 697 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 458 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüseplatte mit heller Sauce
1h
Makkaroni mit Paprika-Frischkäse-Sauce
25 min
Spaghetti Miracomix
20 min
Schnelle Tomaten-Lachs-Nudeln
30 min
Pappardelle in Pfefferbutter
20 min
Spaghetti Arrabiata mit Thunfisch
30 min
Pasta mit Salbei-Butter
40 min
Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
1h
Gnocchi all`Arrabiata
35 min
Auberginen-Paprika-Pasta
30 min
Linguine mit Pesto Primavera
20 min
Pasta- und Pizzasauce
30 min