Grape and Cava Trifle

Grape and Cava Trifle

4.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 portions

Składniki

Sloe Gin Jelly
  • gelatine leaves platinum grade
    5
  • water plus extra cold for soaking
    80 g
  • caster sugar
    70 g
  • sloe gin
    130 g
Cava Cream
  • whipping cream cold (see tip)
    300 g
  • icing sugar
    30 g
  • white sparkling wine (e.g. Cava, Prosecco)
    170 g
  • lemon juice
    10 g
  • caster sugar
    30 g
  • egg yolks from medium eggs
    3
Blackberry and Grape Coulis
  • frozen blackberries
    60 g
  • seedless white grapes
    70 g
  • caster sugar
    70 g
  • lemon juice
    20 g
Cava Meringue
  • egg white from medium egg
    1
  • white sparkling wine (e.g. Cava, Prosecco)
    40 g
  • caster sugar
    100 g
Assembly
  • sponge fingers broken in pieces, plus extra crumbled for garnishing
    6 - 8
  • seedless white grapes
    190 g
  • fresh blackberries
    60 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 430 kcal / 1799 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 64.5 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Sód 44.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...