Urządzenia i Akcesoria
Pizza Margherita
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 portions
Składniki
Pizza Dough
-
water room temperature220 g
-
caster sugar1 tsp
-
2 tsp dried yeast, (8 g)fresh yeast crumbled20 g
-
strong white bread flour plus extra for dusting400 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
fine sea salt1 tsp
Margherita Topping
-
mozzarella cut in pieces200 g
-
tinned chopped tomatoes (see tip)250 g
-
fine sea salt or to taste2 - 3 pinches
-
extra virgin olive oil1 Tbsp
-
fresh basil leaves torn in pieces10 - 15
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
20 g
Kalorie
2544 kJ /
607 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
78 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Coconut Milk Crushed Ice with Fruit
Brak ocen
Yoghurt Cake
1 godz.
Strawberry Champagne Cocktail with Mini Savoury Cheesecakes
3 godz. 40 min
Dark Chocolate Cookies with White Chocolate Cream
5 godz. 50 min
Banana Bread
1 godz. 50 min
Chocolate Porter Brownies
45 min
Bread Rolls with Condensed Milk
1 godz. 15 min
Chocolate-filled Cinnamon Pretzel Bites
1 godz. 50 min
Wholewheat Spaghetti with Avocado Sauce and Vegan 'Parmesan'
25 min
Pizza Marinara
1 godz. 35 min
Egg Fried Rice
35 min
Orange Chiffon Cake
1 godz. 15 min