Urządzenia i Akcesoria
Pizza Margherita
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 portions
Składniki
Pizza Dough
-
water room temperature220 g
-
caster sugar1 tsp
-
2 tsp dried yeast, (8 g)fresh yeast crumbled20 g
-
strong white bread flour plus extra for dusting400 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
fine sea salt1 tsp
Margherita Topping
-
mozzarella cut in pieces200 g
-
tinned chopped tomatoes (see tip)250 g
-
fine sea salt or to taste2 - 3 pinches
-
extra virgin olive oil1 Tbsp
-
fresh basil leaves torn in pieces10 - 15
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
20 g
Kalorie
2544 kJ /
607 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
78 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Alcohol-free Berry Mojito
5 Min
Pizza Mummy
1 Std. 20 Min
Pasta alla Nerano
40 Min
Yoghurt Cake
1 Std.
Orange Dyed Eggs
55 Min
American-style pancakes
40 Min
American-style Pancakes
40 Min
Pizza Dough with a Trio of Toppings
2 Std. 10 Min
Orange, Carrot and Lemon Vitamin Juice
10 Min
Mac 'n' Cheese Muffins
1 Std.
Neapolitan Pizza
9 Std.
Ultimate Mac 'N' Cheese with Herb Crumb
1 Std. 10 Min