Pizza Margherita

Pizza Margherita

4.4 12 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 portions

Składniki

Pizza Dough
  • water room temperature
    220 g
  • caster sugar
    1 tsp
  • fresh yeast crumbled
    20 g
    2 tsp dried yeast, (8 g)
  • strong white bread flour plus extra for dusting
    400 g
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • fine sea salt
    1 tsp
Margherita Topping
  • mozzarella cut in pieces
    200 g
  • tinned chopped tomatoes (see tip)
    250 g
  • fine sea salt or to taste
    2 - 3 pinches
  • extra virgin olive oil
    1 Tbsp
  • fresh basil leaves torn in pieces
    10 - 15

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 607 kcal / 2544 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 78 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...