Wersje kompatybilne
Focaccia con queso de cabra, higos y cebolla caramelizada
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa para focaccia
- 200 g de agua
- 1 cda de azúcar
- 7 g de levadura seca instantánea
- 350 g de harina de trigo
- 2 cdas de aceite de oliva
- 1 cdita de sal
- 1 romero, fresco, solo las hojas
- aceite, un poco mas para engrasar
Cebolla caramelizada
- 2 cebollas moradas, fileteadas
- 25 g de aceite de oliva
- 45 g de azúcar mascabado
- ½ cdita de sal
- 25 g de vinagre de manzana
- 1 chile serrano
- 8 higos, en mitades
Montaje
- aceite de oliva, para barnizar
- 200 g de jamón serrano, en rebanadas delgadas
- 200 g de queso de cabra, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 10 porciones
- Kalorie
- 14696.3 kJ / 3512.5 kcal
- Białko
- 144 g
- Węglowodany
- 431.4 g
- Tłuszcz
- 133.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 55.3 g
- Błonnik
- 28.5 g
- Sód
- 9757.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolitas de nuez
30min
Pastel de zanahoria
1 Std. 30 Min
Panqué cubierto con chocolate TM6
1 Std.
Pan artesanal TM6
5h
Greibes
1 Std.
Brownies
30min
Limonada
10 Min
Quiche de setas con guajillo
1 Std. 30 Min
Pizza con mozzarella de nuez de la India TM6
12 Std. 50 Min
Pasta hojaldre sin empaste
1 Std.
Humus
15 Min
Roles de canela
2 Std. 30 Min