Salted caramel ice cream
TM6

Salted caramel ice cream

3.5 (4 oceny)

Składniki

Salted caramel sauce

  • 250 g white sugar
    lub 250 g brown sugar
  • 200 g cream, min. 30% fat
  • 1030 g water
  • 1 tsp lemon juice
  • 30 g butter, unsalted, cold and as much as possible in one piece (approx. 60 mm x 40 mm x 10 mm)
  • 1 tsp salt
  • 50 g vinegar

Ice cream

  • ½ vanilla pod
  • 600 g whole milk
  • 200 g cream, min. 30% fat
  • 30 g sugar
  • 6 egg yolks

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2034 kJ / 486 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
40 g
Tłuszcz
33 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy