Urządzenia i Akcesoria
Salted caramel ice cream
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
8 portions
Składniki
Salted caramel sauce
-
250 g brown sugarwhite sugar250 g
-
cream, min. 30% fat200 g
-
water1030 g
-
lemon juice1 tsp
-
butter, unsalted cold and as much as possible in one piece (approx. 60 mm x 40 mm x 10 mm)30 g
-
salt1 tsp
-
vinegar50 g
Ice cream
-
vanilla pod½
-
whole milk600 g
-
cream, min. 30% fat200 g
-
sugar30 g
-
egg yolks6
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
2034 kJ /
486 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Béchamel sauce
15 min
Steamed Glutinous Rice With Mud Crab
1 godz. 30 min
Choux pastry
2 godz.
Fruit Ice Cream
5 min
Vanilla ice cream
12 godz.
Caramel sauce
1 godz. 30 min
Chocolate chip cookies
50 min
Crème caramel (flan)
5 godz. 30 min
Chocolate cake
45 min
Focaccia with onions
2 godz.
Chocolate hazelnut spread
45 min
Baguette
3 godz. 45 min