Neapolitan Pizza

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
2 portions

Składniki

  • water
    450 g
  • fresh yeast
    3 g
    ½ tsp active dry yeast
  • high protein flour plus extra for dusting
    360 g
  • salt
    8 g
  • lemon juice
    30 g
  • canned crushed tomatoes cut in pieces
    200 - 220 g
  • mozzarella cheese well drained, cut in slices
    200 g
  • extra virgin olive oil adjust to taste
  • fresh basil leaves to garnish

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 42.4 g
Kalorie 4109.9 kJ / 982.3 kcal
Tłuszcz 24.6 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 13.6 g
Węglowodany 145.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...