Ensalada tex-mex de quinoa y pollo

Ensalada tex-mex de quinoa y pollo

4.4 78 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 raciones

Składniki

  • 30 g de cebolleta
  • 200 g de quinoa en grano
  • 400 g de agua
  • 2 cucharaditas de sal
  • 300 g de pollo asado en tiras
  • 150 g de aguacate en trozos de 2 cm
  • 100 g de judías negras cocidas (en conserva) lavadas y escurridas
  • 100 g de maíz dulce en conserva
  • 100 g de tomates cherry en mitades
  • 50 g de espinacas baby frescas
  • 120 - 150 g de yogur natural
  • 30 g de aceite de oliva
  • 30 g de zumo de limón recién exprimido
  • 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • 1 guindilla fresca (sin pedúnculo ni semillas) en rodajas de 2 mm

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 862.1 mg
Białko 20 g
Kalorie 1578 kJ / 377 kcal
Tłuszcz 18.4 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...