Spinatsalat mit Hendl, Pfirsichen und Walnüssen

Spinatsalat mit Hendl, Pfirsichen und Walnüssen

4.7 32 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
3 Portionen

Składniki

  • Walnüsse, halbiert
    80 g
  • Olivenöl
    80 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Hendlfilets, ohne Haut, ohne Knochen in Stücken (1 cm x 3-4 cm), mit Papiertüchern trocken getupft
    300 g
  • Salz
    2 - 3 Prisen
  • Pfirsiche frisch, in Scheiben geschnitten (1 cm)
    150 g
    150 g Marillen, frisch, in Scheiben geschnitten (1 cm)
  • Apfelessig
    30 g
  • Senf
    15 g
  • Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Paprikapulver, edelsüß
    ½ TL
  • Zucker
    2 - 3 Prisen
  • Babyspinat, frisch gewaschen
    300 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 582 kcal / 2437 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 692 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...