Torta alla crema champagne

Torta alla crema champagne

4.5 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 fette

Składniki

Torta
  • uova
    5
  • di zucchero
    150 g
  • di zucchero vanigliato
    15 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di farina integrale
    175 g
  • di lievito in polvere
    2 cucchiaini
  • di acqua calda (non bollente)
    5 cucchiai
Crema di champagne
  • di gelatina neutra
    8 fogli
  • lime il succo e la scorza grattugiata
    1
  • tuorli d'uovo
    3
  • di zucchero + q.b. per gli acini d'uva
    100 g
  • di Champagne
    200 g
    200 g di Prosecco
  • di panna, qualsiasi tipo
    300 g
  • di uva rossa o bianca
    250 g
  • limone il succo spremuto fresco
    1

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 286 kcal / 1196 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 43.2 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...