Malaysia-style Coconut Chicken

Malaysia-style Coconut Chicken

5.0 4 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 25 godz. 40 min
4 portions

Składniki

  • dried chilies
    3
  • spring onions trimmed and cut into thirds
    4
    4 green onions, trimmed and cut into thirds
  • fresh ginger peeled
    ¾ inch
  • garlic cloves
    2
  • canned coconut milk
    9 ½ oz
  • fresh lemongrass white part only, cut into pieces
    1 stalk
  • fresh kaffir lime leaves stalks removed and leaves torn into pieces
    2
  • tamarind paste
    1 tsp
  • whole cloves
    2
  • chili powder
    ¼ - ½ tsp
  • dried ground turmeric
    ½ tsp
  • salt
    1 tsp
  • whole chicken (3-3.5 lb), butterflied (see Tip)
    49 - 56 oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 864 mg
Białko 73.1 g
Kalorie 3636.8 kJ / 865.9 kcal
Tłuszcz 62.3 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 24.2 g
Węglowodany 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...