Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dried chilies
-
4
spring onions, trimmed and cut into thirds
lub 4 green onions, trimmed and cut into thirds - ¾ inch fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 9 ½ oz canned coconut milk
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 2 fresh kaffir lime leaves, stalks removed and leaves torn into pieces
- 1 tsp tamarind paste
- 2 whole cloves
- ¼ - ½ tsp chili powder
- ½ tsp dried ground turmeric
- 1 tsp salt
- 49 - 56 oz whole chicken (3-3.5 lb), butterflied (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3636.8 kJ / 865.9 kcal
- Białko
- 73.1 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 62.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 864 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed Salmon and Veggies with Yellow Rice
35 min
Chutney Chicken
30 min
Chicken, Chorizo and Potato Stew
50 min
Beef Chili with Lemon Feta
30 min
Southern Black-Eyed Peas
1h 35 min
Walnut Fresh Cheese and Whey Soda Bread
12 godz. 15 min
Mexican chicken soup
40 min
Basic Pinto Beans
4 Std. 5 Min
Vietnamese Chicken Pho
1h 10min
Beef Barbacoa
2h
Parmesan Stock Cubes
35 min
Margarita with Citrus Dust
30 min