Sirop de vin chaud

Sirop de vin chaud

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz.
1 bouteille

Składniki

La veille
  • 2 citrons jaunes non traités
  • 4 bâtons de cannelle
  • 2 anis étoilés
  • 1 c. à café de clous de girofle
  • 1 c. à soupe de poivre de la Jamaïque moulu
  • 1 c. à soupe de graines de coriandre
  • 4 bandes de zeste d'orange non traitée (1 x 4 cm), zestées finement
  • 600 g de sucre de canne
  • 500 g de jus d'orange
  • 100 g de vin blanc sec

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 bouteille

Sód 32 mg
Białko 7 g
Kalorie 11489 kJ / 2746 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 15.3 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 686 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...