![Sirop de vin chaud Sirop de vin chaud](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4b3e3984bbd03ca702bdb43a45d1833b/Derivates/e3eac446a23174cbe275b8aa47e1a3d614a6dc0c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 2 citrons jaunes non traités
- 4 bâtons de cannelle
- 2 anis étoilés
- 1 c. à café de clous de girofle
- 1 c. à soupe de poivre de la Jamaïque moulu
- 1 c. à soupe de graines de coriandre
- 4 bandes de zeste d'orange non traitée (1 x 4 cm), zestées finement
- 600 g de sucre de canne
- 500 g de jus d'orange
- 100 g de vin blanc sec
- Wartości odżywcze
- na 1 bouteille
- Kalorie
- 11489 kJ / 2746 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 686 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 15.3 g
- Sód
- 32 mg
Alternatywne przepisy
Tresse au beurre à 6 brins
2h 35min
Salade de concombre et vinaigrette à l’aneth (TM6)
15min
Baguette express
Brak ocen
Mélange épicé pour BBQ
Brak ocen
Ceviche de poisson
3h 25min
Soupe à l'oignon (TM6)
1 Std.
Müesli croustillant
Brak ocen
Cacahuètes confites
Brak ocen
Truffes au moka
Brak ocen
Liqueur d'oranges
Brak ocen
Pizza frescolina
1h 40min
Sauce BBQ
20 Min