Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 155 g rauwe cashewnoten
- water, om te weken
Paprikaolie
- 60 g extra vergine olijfolie
- 1 ½ tl paprikapoeder
Pikante cashewnotensaus
- 155 g hoi sin saus
- 70 g misopasta (zie tip)
- 2 el groentebouillon poeder
- 30 g agavesiroop
- 1 el shichimi togarashi, Japans 7-kruidenmengsel
Shiitake dashi
- 1400 g water
- 90 g shiitake paddenstoelen, gedroogd, dun gesneden
- 15 g kombu (ongeveer 3-4 grote bladeren)
Udon noedels
- 1500 g water
- 1 - 2 el extra vergine olijfolie, om te bakken
- 170 g tempé, in stukken
- 1 el rode chili-olie
- 340 g udon noedels, gedroogd
- eetbare bloemen, om te versieren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2820.3 kJ / 674.1 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 80.1 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 914.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu met chocolade en chili
Brak ocen
Sous-vide rode bieten met de Peeler
Brak ocen
Kleine carnaval beignets
Brak ocen
Szechuanrijst met gehaktvlees en chili-olie
1h 5min
Pizza Margherita
2h 10min
Cheesecake
1h 30min
Kip met 'mole verde' saus
Brak ocen
Traditionele Taiwanese vleeszijde
Brak ocen
Groen gekleurde eieren
Brak ocen
Ananas, chilisiroop en geroosterde kokos-streusel
Brak ocen
Tajine van zeeduivel met gekonfijte citroen
1h 35min
Goulash van soja met knoedels
1h 25min