Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowe ciasto na białkach
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
-
5 białek (ok. 170 g)
-
1 szczypta soli
-
130 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
65 g masła pokrojonego na kawałki
-
110 g mąki pszennej
-
65 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego25 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
¾ łyżeczki proszku do pieczenia
-
5 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
84.5 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
1084.7 kJ /
259.3 kcal
Tłuszcz
13.8 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
29.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mazurek cytrynowy
2 godz.
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM5)
8 godz. 30 min
Migdały w karmelu (guirlache nougat)
1 godz. 30 min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 godz.
Ciasto pomarańczowe z Varomy
50 min
Ciasto z cytrusową marmoladą
2 godz.
Travel cake z orzechami pekan i bananami
3 godz.
Torcik Królowej Wiktorii
1 godz.
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1 godz.
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 godz. 45 min
Piernikobrownie
1 godz.
Piegusek na białkach
1 godz.