Torta sfoglia alle mele
TM6 TM5

Torta sfoglia alle mele

4.6 (21 ocen)

Składniki

Pasta sfoglia

  • 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
  • 200 g farina tipo 00 + q.b.
  • 90 g di acqua fredda
  • ½ cucchiaino di sale

Composta di mele

  • 500 g di mele a tocchetti
  • 30 g zucchero
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 15 g di succo di limone, spremuto fresco (opcjonalnie)

Terminare la preparazione

  • 400 g di mele a fettine
  • zucchero di canna q.b.
  • panna montata, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1534.6 kJ / 366.8 kcal
Białko
3.4 g
Węglowodany
36.3 g
Tłuszcz
24.1 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Błonnik
2.2 g
Sód
129 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy