Torta sfoglia alle mele

Torta sfoglia alle mele

4.6 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 fette

Składniki

Pasta sfoglia
  • di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
    200 g
  • farina tipo 00 + q.b.
    200 g
  • di acqua fredda
    90 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
Composta di mele
  • di mele a tocchetti
    500 g
  • zucchero
    30 g
  • di cannella in polvere
    1 cucchiaino
  • di succo di limone, spremuto fresco (opcjonalnie)
    15 g
Terminare la preparazione
  • di mele a fettine
    400 g
  • zucchero di canna q.b.
  • panna montata a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 366.8 kcal / 1534.6 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 24.1 g
Węglowodany 36.3 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 129 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...