Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g Feldsalat
- 40 g Walnusshälften
- 1 Clementine, Saft ausgepresst
- 10 g Ahornsirup
- ½ - 1 TL Instantkaffee
- 30 g Olivenöl
- ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 1 TL Feigenkonfitüre
- 1 TL körniger Senf
- 25 g Balsamico, hell
- 40 g Feigen, getrocknet, Softfrüchte, fein gewürfelt
- 1 Feige, frisch, geachtelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1638 kJ / 392 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 632 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry-Couscous-Salat mit grünen Bohnen
30 min
Fenchel-Paprika-Salat mit Haselnuss-Dressing
30 min
Geröstete Möhrensuppe mit Petersilienpesto
1j
Radicchio-Salat mit Kiwi und Cranberrys
10 min
Fenchel-Orangen-Salat mit Pinienkernen
30 min
Salat mit Ziegenkäse und geröstetem Cashew-Dressing
25 min
Wassermelonen-Salat mit Macadamiacrunch und Fetacreme
15min
Spitzkohl-Slaw mit Datteln und Cashewkernen
10 min
Radicchio-Eichblatt-Salat mit Zitronenvinaigrette
10 min
Salat mit Artischocken und Kapern-Ei-Dressing
35 Min
Spinat-Möhren-Salat mit Garnelen
35 Min
Waldorfsalat mit Eiern
45 Min