Mussels in white wine and cream sauce
TM6 TM5

Mussels in white wine and cream sauce

4.6 ( 60 ocen )

Składniki

  • 10 - 15 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
  • 220 g brown onions cut into halves
  • 1 - 2 garlic cloves
  • 45 g extra virgin olive oil
  • 1000 g mussels shells scrubbed and debearded
  • 150 g dry white wine
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch ground pepper
  • 100 g pouring (whipping) cream

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
223 kcal / 935 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
5 g
Błonnik
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy