Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 220 g brown onions, cut into halves
- 1 - 2 garlic cloves
- 45 g extra virgin olive oil
- 1000 g mussels, shells scrubbed and debearded
- 150 g dry white wine
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground pepper
- 100 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 935 kJ / 223 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Grilled scallops with chilli jam
25min
Wasabi mayonnaise
10 min
Mussels in white wine and cream sauce
45min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55min
Smoked mussels with Pernod sauce
35 Min
Mussels in spicy tomato sauce
45min
Asian-style mussels
30 Min
Mixed seafood with tomato and herb sauce
30 Min
Warm wasabi potato salad
30 Min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 godz. 30 min
Garlic prawns
25min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min