Urządzenia i Akcesoria
Karczochy w oliwie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
500 g
Składniki
-
750 g białego octu winnego
-
250 g białego wina, wytrawnego
-
10 - 12 serc karczochów, świeżych (ok. 50 g każde, patrz wskazówka)
-
1 łyżka soli
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
2 liście laurowe, świeże2 liście laurowe, suszone
-
3 szczypty natki pietruszki, suszonej
-
1 szczypta rozmarynu, suszonego
-
10 ziaren pieprzu czarnego
-
oliwa z oliwek (ok. 300 g, do zalania karczochów)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 50 g
Sód
745.3 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
613.8 kJ /
146.7 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
6.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tort bezowy z kremem z kawą zbożową
12 godz. 5 min
Lody zabajone
9 godz. 15 min
Eklerki pistacjowe
4 godz.
Chleb orkiszowy z pestkami dyni
15 godz. 45 min
Tort tiramisu bez pieczenia
7 godz. 30 min
Pumpernikiel
43 godz.
Wegański sos „serowy”
20 min
Wegańskie świąteczne ciasto z bakaliami
27 godz. 10 min
Oliwa tymiankowa i ocet malinowy
672 godz.
Waniliowo-malinowe lody na skyrze (low fat + low carb)
11 godz. 30 min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 min
Dyniowy chleb na zakwasie
18 godz. 20 min