Urządzenia i Akcesoria
Karczochy w oliwie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
500 g
Składniki
-
750 g białego octu winnego
-
250 g białego wina, wytrawnego
-
10 - 12 serc karczochów, świeżych (ok. 50 g każde, patrz wskazówka)
-
1 łyżka soli
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
2 liście laurowe, świeże2 liście laurowe, suszone
-
3 szczypty natki pietruszki, suszonej
-
1 szczypta rozmarynu, suszonego
-
10 ziaren pieprzu czarnego
-
oliwa z oliwek (ok. 300 g, do zalania karczochów)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 50 g
Sód
745.3 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
613.8 kJ /
146.7 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
6.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM5)
8 godz. 30 min
Tort Mimoza z ananasem
3 godz. 30 min
Deser kokosowo-pistacjowy
1 godz. 5 min
Chlebek wielkanocny (Tsoureki)
2 godz. 20 min
Chleb gryczany z czosnkiem i chrzanem
2 godz. 10 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Krem z kasztanów jadalnych
15 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Mus czekoladowy z kawą zbożową i truskawkami (bez laktozy)
3 godz.
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Sernik baskijski z matchą
10 godz. 15 min
Lody pistacjowe
9 godz. 30 min