Urządzenia i Akcesoria
Karczochy w oliwie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
500 g
Składniki
-
750 g białego octu winnego
-
250 g białego wina, wytrawnego
-
10 - 12 serc karczochów, świeżych (ok. 50 g każde, patrz wskazówka)
-
1 łyżka soli
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
2 liście laurowe, świeże2 liście laurowe, suszone
-
3 szczypty natki pietruszki, suszonej
-
1 szczypta rozmarynu, suszonego
-
10 ziaren pieprzu czarnego
-
oliwa z oliwek (ok. 300 g, do zalania karczochów)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 50 g
Sód
745.3 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
613.8 kJ /
146.7 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
6.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tartaletki ze spiralizowanymi jabłkami (TM5)
4h 30min
Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
2h 30min
Deser biszkoptowy z budyniem i śmietaną (Zuccotto)
26h 25min
Ciasto orzechowe
1h 40min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50min
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2h 45min
Krem kawowy
20min
Ciasto serowe (Tiropita)
1h 10min
Gruszki w syropie z białego wina z migdałową kruszonką i kremem angielskim
1h
Śródziemnomorski chleb twarogowy na zakwasie
16h 40min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1h 10min
Bezglutenowy chleb życia
1h 10min