Urządzenia i Akcesoria
Karczochy w oliwie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
500 g
Składniki
-
750 g białego octu winnego
-
250 g białego wina, wytrawnego
-
10 - 12 serc karczochów, świeżych (ok. 50 g każde, patrz wskazówka)
-
1 łyżka soli
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
2 liście laurowe, świeże2 liście laurowe, suszone
-
3 szczypty natki pietruszki, suszonej
-
1 szczypta rozmarynu, suszonego
-
10 ziaren pieprzu czarnego
-
oliwa z oliwek (ok. 300 g, do zalania karczochów)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 50 g
Sód
745.3 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
613.8 kJ /
146.7 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
6.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Smażone pierożki wonton
1 Std. 25 Min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 Std. 40 Min
Chleb bezglutenowy
3 Std. 20 Min
Spaghetti z anchois, bułką tartą i parmezanem (TM7)
40 Min
Pikantne zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 Min
Oponki z ciasta półfrancuskiego (Cronuty)
3 Std. 30 Min
Faworki bezglutenowe
1 Std. 15 Min
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 Std.
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
55 Min
Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą
1 Std. 50 Min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 Std.
Bezglutenowy chlebek arabski
1 Std. 50 Min