Karczochy w oliwie
TM5 TM6

Karczochy w oliwie

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 750 g białego octu winnego
  • 250 g białego wina, wytrawnego
  • 10 - 12 serc karczochów, świeżych (ok. 50 g każde, patrz wskazówka)
  • 1 łyżka soli
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe, suszone
    lub 2 liście laurowe, świeże
  • 3 szczypty natki pietruszki, suszonej
  • 1 szczypta rozmarynu, suszonego
  • 10 ziaren pieprzu czarnego
  • oliwa z oliwek (ok. 300 g, do zalania karczochów)

Wartości odżywcze
na 50 g
Kalorie
613.8 kJ / 146.7 kcal
Białko
1.7 g
Węglowodany
6.1 g
Tłuszcz
10 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Błonnik
2.7 g
Sód
745.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy