Urządzenia i Akcesoria
Przyprawa do potraw z dyni
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
20 porcji
Składniki
-
8 lasek cynamonu przełamanych na pół
-
4 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
2 gałki muszkatołowe, całe
-
2 łyżeczki ziarna ziela angielskiego
-
12 goździków
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
0.6 mg
Białko
0.1 g
Kalorie
23.4 kJ /
5.6 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
1.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczny poncz
15 min
Moktajl z niebieską herbatą i marakują
40 min
Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn
6 godz. 50 min
Pikantny dżem chili
35 min
Grissini na trzy sposoby
1 godz. 40 min
Oliwa tymiankowa i ocet malinowy
672 godz.
Sól ziołowo-cytrynowa
1 godz.
Musztarda estragonowa
10 min
Jabłka w syropie (do ciast i deserów)
45 min
Korzenna przyprawa ze skórkami jabłek
1 godz.
Syrop do grzanego wina
12 godz. 45 min
Syrop korzenno-herbaciany do kawy (Chai syrup)
45 min