Porc effiloché (Cochinita pibil)

Porc effiloché (Cochinita pibil)

4.2 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
6 portions

Składniki

Marinade
  • 30 g de gousses d'ail
  • 2 c. à soupe d’origan séché
  • 15 g de pâte d'achiote
  • ½ c. à thé de poivre noir moulu
  • ½ c. à thé de cumin moulu
  • 100 g de vinaigre blanc
  • 285 g de jus d'orange amère
  • 100 g d'oignons en morceaux
  • 2 c. à thé de sel
  • 995 g d'épaule de porc, désossée (de préférence, coupe Boston), coupée en cubes (5 cm/2 po)
Oignons marinés
  • 140 g d'oignons rouges en quartiers
  • 30 g de jus d'orange
  • 15 g de vinaigre blanc
  • 2 pincées d’origan séché
  • ½ c. à thé de sel
Sauce habanero
  • 5 piments habareno
  • 15 g de jus de citron
  • ¼ c. à thé de sel
  • 30 g d'eau
Porc effiloché (Cochinita pibil)
  • 30 g d'huile végétale
    30 g de saindoux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1227.1 mg
Białko 30.9 g
Kalorie 1771.8 kJ / 423.5 kcal
Tłuszcz 25.7 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Węglowodany 16.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...