![Porc effiloché (Cochinita pibil) Porc effiloché (Cochinita pibil)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5d4236c8562ab4dda251f6595fccd5c1/Derivates/adfa2fb564cced5b0cd79934cf8b7989be2b6e48.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 30 g de gousses d'ail
- 2 c. à soupe d’origan séché
- 15 g de pâte d'achiote
- ½ c. à thé de poivre noir moulu
- ½ c. à thé de cumin moulu
- 100 g de vinaigre blanc
- 285 g de jus d'orange amère
- 100 g d'oignons en morceaux
- 2 c. à thé de sel
- 995 g d'épaule de porc, désossée (de préférence, coupe Boston), coupée en cubes (5 cm/2 po)
Oignons marinés
- 140 g d'oignons rouges en quartiers
- 30 g de jus d'orange
- 15 g de vinaigre blanc
- 2 pincées d’origan séché
- ½ c. à thé de sel
Sauce habanero
- 5 piments habareno
- 15 g de jus de citron
- ¼ c. à thé de sel
- 30 g d'eau
Porc effiloché (Cochinita pibil)
-
30
g d'huile végétale
lub 30 g de saindoux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1771.8 kJ / 423.5 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1227.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pico De Gallo
15 min
Zongzi riz gluant au porc
Brak ocen
Bagatelle à la mousse aux pêches
40 min
Babka au chocolat
3h
Salade aux nectarines, stilton et noix de Grenoble, vinaigrette à la framboise
10min
Sopa de Lima à la mode du Yucatan
40 min
Baba ganoush au potiron
35 min
Gozleme
1h 40min
Ricotta de noix de macadam (Matthew Kenney)
8 godz. 30 min
Satay de poulet avec sauce aux cacahuètes (Hestan Cue™)
2 Std. 30 Min
Assaisonnement Taco
5 Min
Filet de porc chimichurri et sa salade de riz tiède
13h 20min