Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa Challah
- 450 g de agua
- 100 g de azúcar
- 10 g de levadura fresca
- 1 huevo
- 850 g de harina de trigo
- 100 g de aceite de girasol
- 20 g de sal
Montaje y horneado
- 100 g de ajonjolí
- 3 cdas de leche
- 2 cdas de miel
- 4 huevos, de dulce, de colores
- Wartości odżywcze
- na 20 rebanadas
- Kalorie
- 22886.1 kJ / 5469.9 kcal
- Białko
- 141.2 g
- Węglowodany
- 814.8 g
- Tłuszcz
- 183.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.2 g
- Błonnik
- 37.5 g
- Sód
- 8169 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Donas
2 Std.
Bollos brasileños de queso
40min
Masa para empanadas
15min
Crema de camote con hojuelas de camote
40min
Pan pita
1h 30min
Pan vegetariano con gravy
1h 20min
Salsa de ajo italiano y jitomate
30 min
Waffles belgas
1h 30min
Rollos suaves para el desayuno
1 Std. 45 Min
Masa para pay
40min
Pizza con mozzarella de nuez de la India TM6
12h 50min
Roles de canela con tropiezos de manzana (Black Diamond)
1h