![Corona de Pascua de Challah con ajonjolí y huevo Corona de Pascua de Challah con ajonjolí y huevo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/92cabca377b58761abfe8c41432abc53/Derivates/d86b06995779a5ce9b2b0e14e7711c91c6c7d7dd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa Challah
- 450 g de agua
- 100 g de azúcar
- 10 g de levadura fresca
- 1 huevo
- 850 g de harina de trigo
- 100 g de aceite de girasol
- 20 g de sal
Montaje y horneado
- 100 g de ajonjolí
- 3 cdas de leche
- 2 cdas de miel
- 4 huevos, de dulce, de colores
- Wartości odżywcze
- na 20 rebanadas
- Kalorie
- 22886.1 kJ / 5469.9 kcal
- Białko
- 141.2 g
- Węglowodany
- 814.8 g
- Tłuszcz
- 183.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.2 g
- Błonnik
- 37.5 g
- Sód
- 8169 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cóctel dorado de piña
10 min
Chiles en nogada
1h 30min
Tarta de almendras
1 Std.
Focaccia con romero y jitomates cherry
1h 30min
Helado de gorgonzola con peras salteadas y nueces tostadas TM6
14 Std. 15 Min
Kipe de arroz
1h 30min
Calabazas rellenas en salsa de chabacano
1h 30min
Ensalada de brócoli, pimiento y manzana
5 min
Pan de aceitunas
2h
Limonada
10 min
Pay de limón helado con merengue italiano
5 Std. 10 Min
Focaccia de papa y romero
1h 40min