Corona de Pascua de Challah con ajonjolí y huevo

Corona de Pascua de Challah con ajonjolí y huevo

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
20 rebanadas

Składniki

Masa Challah
  • 450 g de agua
  • 100 g de azúcar
  • 10 g de levadura fresca
  • 1 huevo
  • 850 g de harina de trigo
  • 100 g de aceite de girasol
  • 20 g de sal
Montaje y horneado
  • 100 g de ajonjolí
  • 3 cdas de leche
  • 2 cdas de miel
  • 4 huevos de dulce, de colores

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 20 rebanadas

Sód 8169 mg
Białko 141.2 g
Kalorie 22886.1 kJ / 5469.9 kcal
Tłuszcz 183.3 g
Błonnik 37.5 g
Tłuszcz nasycony 30.2 g
Węglowodany 814.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...