Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 120 g de agua
- 5 g de aceite
- 5 g de levadura de panadería deshidratada (1 sobre)
- 25 g de azúcar
- 250 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
- 1 trozo de mantequilla (para engrasar el Varoma)
Cocción del pan
- 500 g de agua
- 500 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2335 kJ / 558 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 52.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 18.1 mg
Alternatywne przepisy
Hot crunchy wings (Alitas de pollo picantes crujientes)
2h 40min
Xuxos de crema
1 godz. 30 min
Gofres de sartén
45min
Croissants de mantequilla (Desayuno con diamantes)
5 Std. 30 Min
Croissants de hojaldre rellenos de chocolate
3h 35min
California roll - Japón
1 godz.
Dorayakis con anko
1 godz.
Bambas de nata
1h 50min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2 godz. 30 min
Rosquillas americanas (doughnuts)
2 godz. 10 min
Gofres clásicos de feria
2 godz. 20 min
Ensaimadas individuales
9 Std.