Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cobertura
- 60 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 100 g de azúcar refinada
- 1 huevo
- 180 g de harina
- 20 g de fécula de maíz
- ½ cucharadita de polvo para hornear
Masa
- 65 g de leche
- 50 g de agua
- 5 g de levadura seca instantánea
- 300 g de harina
- 20 g de fécula de maíz
- 1 cucharadita de sal
- 40 g de azúcar refinada
- 1 huevo
- 90 g de mantequilla, sin sal, en cubos y a temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1286 kJ / 306 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 234 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Betún de queso crema
5 Min
Roles de canela con glaseado
2sa 30 dk
Bisquets
40min
Rosca de reyes
4 godz.
Gorditas de nata callejeras
30 dk
Conchas de nuez
3h 15min
Rosca de reyes
3 Std.
Pan de muerto
6h
Conchas de pueblo con nata y mermelada
50min
Conchas Gourmet
3h 15min
Pastel arcoiris
2sa
Gordita de chicharrón
30 dk