Αγγουροσαλάτα με ντρέσινγκ άνηθου και ξινής κρέμας

Αγγουροσαλάτα με ντρέσινγκ άνηθου και ξινής κρέμας

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 μερίδες

Składniki

  • αγγλικά αγγούρια (μακριά και λεπτά) με ή χωρίς τη φλούδα (περίπου 800 γρ.), που έχετε κόψει τις άκρες τους
    4 - 5
  • ξινή κρέμα (sour cream)
    200 - 250 γρ.
    200 - 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • αλάτι
    1 - 2 κ.γλ.
  • άνηθο, φρέσκο κομμένο με ψαλίδι κουζίνας
    1 δέσμη
    4 κ.σ. άνηθο, αποξηραμένο
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοαλεσμένο (opcjonalnie)
    1 κ.γλ.
  • ξίδι μηλίτη (opcjonalnie)
    1 κ.σ.
  • ζάχαρη (opcjonalnie)
    1 κ.γλ.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 μερίδα

Sód 421 mg
Białko 5 g
Kalorie 451 kJ / 108 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...