Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Σαλάτα
- 150 γρ. πράσινο μήλο, με τη φλούδα, κομμένο στα 4, χωρίς τον πυρήνα (βλ. συμβουλή)
- 150 γρ. κλωνάρια σέλινου
- 150 γρ. βολβό φινόκιο, σε κομμάτια (4 x 4 x 7 εκ.)
Ντρέσινγκ
- 20 γρ. άνηθο, φρέσκο (βλ. συμβουλή)
- 80 γρ. λάδι
- 15 γρ. μουστάρδα Dijon
- 50 γρ. γιαούρτι
- 15 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 κ.γλ. αλάτι
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοαλεσμένο
- Wartości odżywcze
- na 1 μερίδα
- Kalorie
- 957.8 kJ / 228.9 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 681.8 mg