Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Cheddar, in Stücken
Mürbeteig
- 270 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ TL Zitronenschale, gerieben
- 10 g Basilikum, abgezupft
- 135 g Butter, kalt, in Stücken
- ½ TL Salz
- 70 g Wasser
Belag und Fertigstellung
- 300 g Zwiebeln, halbiert
- 240 g Eiertomaten (ca. 3-4 Tomaten), Ø 5 cm
- 30 g Olivenöl
- 20 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Salz
- 1 TL brauner Zucker
- 1 TL Pfeffer
- 300 g Babyspinat, frisch
- 2 Knoblauchzehen
- ¾ TL Muskat, gerieben
- 200 g Ricotta
- 200 g Sahne
- 2 Eier
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2170 kJ / 519 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 693 mg
Alternatywne przepisy
Schnelle Fenchelquiche
40min
Zwiebel-Hefe-Taler
1h 50 min.
Gebackener Blätterteig mit Porree, Fenchel und Ziegenkäse
45min
Rote-Bete-Tarte
1h 30min
Gemüsetarte
1h
Ratatouille-Galette
1h 30min
Tomaten-Ricotta-Quiche mit Spinat
1h 30min
Gebackener Blätterteig mit Porree, Fenchel und Ziegenkäse
45min
Kräuterkuchen
2h
Blondie mit Fleur de Sel und Schokoganache
5h
Kürbis-Kartoffel-Gratin mit Kräuterhalloumi
45min
Nussbraten mit würziger Tomatencreme
1h 30min