Rote-Bete-Tarte
TM6

Rote-Bete-Tarte

3.6 (19 ocen)

Składniki

  • 120 g Roggenmehl Type 1150
  • 100 g Weizenmehl Type 405 etwas mehr zum Bearbeiten
  • 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 1 ¼ TL Salz
  • 20 g Wasser
  • 20 g Olivenöl
  • 250 g Fenchel, in dünnen Scheiben
  • 30 g Walnusshälften
  • 2 Stängel Dill, abgezupft
  • 200 g Saure Sahne
  • 100 g Sahne
  • 3 Eier
  • 2 Eigelb
  • 200 g Ziegenfrischkäse
  • ½ TL Pfeffer
  • 300 g Rote Bete, in Scheiben (5 mm)

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1948 kJ / 466 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
30 g
Tłuszcz
33 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Błonnik
4.5 g
Sód
568 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy