Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 40 g Parmesan, in Stücken
- 200 g Mehl
- ¼ TL Salz
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 20 g Wasser, kalt
Belag und Fertigstellung
- 6 Zweige Thymian, abgezupft
- 6 Stängel Basilikum, abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen
- 50 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 2 Eier
- 500 g Ricotta
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 200 g Cherry-Tomaten, rot und gelb, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1371 kJ / 328 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte mit Bacon und Käse-Kräuter-Füllung
1h 45min
Zucchini-Ricotta-Quiche mit Mandelblättchen
1h 20 min
Tomaten-Mascarpone-Quiche
1h 30min
Französische Zucchini-Tarte
2h
Kürbis-Frischkäse-Tarte
1h 30min
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1h
Bunte Paradeiser-Quiche
1h 30min
Möhren-Quiches
1h 10min
Mediterrane Gemüsequiche
1h 20 min
Flammkuchen mit Ziegenkäse und Honig
35 Min
Spinat-Gorgonzola-Quiche
1h 15 min
Tarte provençale
1h 40min