Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl
- 1 TL Salz
- 50 g Wasser, kalt
- 1 TL Weißweinessig
Belag und Fertigstellung
- 1 Zucchini, dünn (Ø ca. 4 cm, ca. 200 g)
- 1 TL Salz
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 4 - 5 Stängel Basilikum, abgezupft
- 4 - 5 Stängel Minze, abgezupft
- 250 g Ricotta
- 3 Eier
- 200 g Crème fraîche
- 3 TL Zitronensaft
- ¼ TL Pfeffer
- 20 g gehobelte Mandeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1500 kJ / 359 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 752 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Tarte
1 godz. 30 min
Gemüse-Schmand-Kuchen
1 godz. 30 min
Französische Zucchini-Tarte
2h
Kürbis-Frischkäse-Tarte
1 godz. 30 min
Möhren-Quiches
1 godz. 10 min
Ricotta-Tarte mit bunten Tomaten
2h
Mediterrane Gemüsequiche
1 godz. 20 min
Spargel-Zwiebelkuchen
1 godz. 10 min
Spinat-Gorgonzola-Quiche
1h 15min
Birnen-Feigen-Quiche mit Ziegenkäse und Honig
50 min
Kürbis-Tarte
2h 35min
Kürbis-Feta-Quiche
45 min