Urządzenia i Akcesoria
Krem sułtański
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
110 g rodzynek
-
60 g rumu (patrz wariant)
-
900 - 960 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
60 g cukru pudru
-
4 ½ łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego przesianego przez sitko
-
6 mini bez pokruszonych, do dekoracji
-
6 biszkoptów okrągłych, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
75.1 mg
Białko
5 g
Kalorie
2845.1 kJ /
680 kcal
Tłuszcz
58.4 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
36.1 g
Węglowodany
34.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 h
Tarta jeżynowa
3 h 30 min
Mazurek chałwowy
7 h 30 min
Crème brûlée
2 h 30 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 min
Cytrynowe tiramisu
6 h 25 min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 h 10 min
Makowiec na biszkopcie
2 h 15 min
Kogel-mogel
5 min
Makowiec z bezą
2 h 40 min
Ciasto pijana śliwka
6 h