Rösti di verdure con crema ai funghi

Rösti di verdure con crema ai funghi

4.8 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porzioni

Składniki

Rösti di verdure
  • 800 g di patate pelate tagliate a metà o in quarti e infarinate
  • 200 g di carote pelate
  • 120 g di cipolle tagliate a metà o in quarti
  • 200 g di zucchine spuntate
  • 1 cucchiaino di sale
  • 4 pizzichi di pepe macinato
  • 2 cucchiai di olio vegetale
  • 2 cucchiai di farina bianca
Crema ai funghi
  • 250 g di funghi champignon
    250 g di funghi cardoncelli, freschi
  • 80 g di cipolle tagliate a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 20 g di olio di oliva
  • 100 g di vino bianco
    100 g di acqua
  • 200 g di mezza panna per salse, con 25% di grassi (1 tazza)
  • 15 g di amido di mais (maizena)
  • ¼ cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
    ¼ di cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe macinato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 961 mg
Białko 10 g
Kalorie 1890 kJ / 451 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...