Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cetrioli (circa 400 g ciascuno, vedi consigli), le estremità tagliate
- 1 cucchiaino di sale, a piacere
- 1 mazzetto di aneto fresco (circa 20 g), le punte
- 70 g di cipolle, tagliate a metà
- 2 pizzichi di zucchero (opcjonalnie)
- 4 pizzichi di pepe macinato
- 45 g di aceto, a piacere
- 35 g di olio vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 484 kJ / 116 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 494 mg
Alternatywne przepisy
Crostata di formaggio Gruviera
Brak ocen
Tarte flambé
Brak ocen
Picnic: insalata di patate, dip alla rucola e pomodori, pane di farro, ciambella al limone
Brak ocen
Polenta con salsa alla panna e champignons
50 min.
Risotto alla milanese
30 Min
Salsa all'aglio
10 min
Condimento con senape e aceto balsamico
10 min
Zuppa di asparagi e aneto
25 min.
Involtini estivi
30 Min
Pasta con pollo e funghi
Brak ocen
Focaccia alle olive
2óra 20p
Pappardelle rucola e ricotta
1h