Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Dinkelmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 ½ TL Salz
- 20 g frische Hefe, zerbröselt
- 300 g Wasser und etwas mehr lauwarmes zum Bestreichen
- 1 EL Backmalz
- grobes Salz zum Bestreuen
- Kümmelsamen zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 734 kJ / 176 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 703 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Volle Kanne Vollkorn-Brot
17h
Weltmeisterbrot
5h
Laugenzopf
3h 30min
Seelen mit Oliven
8u. 45min
Dinkel-Tomaten-Focaccia
1h 40min
Schwäbisches Genetztes
10 godz.
Italienische Ciabattas
4 godz. 30 min
Apfel-Zimt-Zupfbrot
2h
Dinkel-Ciabattabrötchen
2h
Baguettes auf die Schnelle
50min
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16 godz. 10 min
Dinkel-Bürli
11 godz.