Urządzenia i Akcesoria
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
-
130 g wody
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
100 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
olej rzepakowy do posmarowania papieru i głębokiego smażenia
-
75 g cukru
-
20 g białego rumu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.9 g
Kalorie
904.4 kJ /
216 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
18.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE BUŁKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto Metrowiec
7h
Karpatka
5h
Faworki na żółtkach z piwem
2h 30min
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40min
Ciasto ptysiowe
1h 10min
Ptysie
2h 15min
Faworki - róże
1h 10min
Drożdżówki z makiem
2h 40min
Mini pączki na serku homogenizowanym
25min
Churros z sosem czekoladowym
45min
Brytyjskie zakręcone pączki (Yum Yums)
2h 30min
Pączki
1h 20min