Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g rice vermicelli
- 500 g water
- 1 tsp vegetable oil
- 80 g carrot
- 80 g red pepper, cut in 2 wedges
- 50 g red radishes
- 100 g red cabbage, thickest part of the core removed, in 1 wedge that fits in feeder
Chilli Sauce
- 90 g water
-
30
g Korean chilli paste (gochujang)
lub harissa paste - 90 g soy sauce
- 30 g caster sugar
Finalisation
- 8 sheets spring roll rice paper (Ø 22 cm)
- water, warm, for softening rice paper
- 8 green lettuce leaves (approx.10 cm x 15 cm)
- 50 g fresh beansprouts
- 8 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- 8 sprigs fresh mint, leaves only, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 957 kJ / 229 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 1700 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom Stock Paste
1h 35 min
Grated Potato Pancakes (TM6)
35 Min
Vegetarian Summer Rolls (TM5)
1h
Japanese ramen noodle soup
1h 50 min
Sautéed vegetables
15min
The best ricotta gnocchi
3 godz. 45 min
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter TM6)
10 min
Jeera rice (Cumin rice - TM6)
45min
Basmati rice in Varoma bundt tin
35 Min
Caramel Sous-Vide Pineapple
1h 30min
Falafel with Tomato and Coconut Sauce
9 Std.
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 min