Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 fresh jalapeño chilli, halved
- 2 stalks fresh lemon grass, tough outer layer removed, cut in pieces (1 cm)
- 3 garlic cloves
- 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 g brown sugar
- 10 g fish sauce
- 15 g mirin
- 15 g olive oil
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1151.7 kJ / 275.3 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 796.8 mg
Alternatywne przepisy
Tamarind Pork Curry
35 min
Snowflake Crisp Nougat
20min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 min
Thai Red Curry Paste
Brak ocen
Slow-cooked Pears in Red Wine
5h
Crusted Pâté (Spain)
10 Std.
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1h 5 min
Japanese toasted sesame salad dressing
10min
Ginger, Chilli and Soy Marinade
5min
Salsa Verde
10min
Vietnamese Lemongrass Chicken
1h 5 min
Soy-glazed Chicken with Pak Choi
13u.