Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 15 g dried instant yeast
- 320 g water, warm
- 1 tsp fine sea salt
- 30 g olive oil
Lamb Filling
- 80 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for brushing and greasing
- 500 g lamb mince, broken in pieces
- 50 g toasted pine nuts
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Assembly
- 100 g water
- 4 tsp sesame seeds
- 250 g natural yoghurt
- 1 Tbsp sumac
- ½ bunch fresh coriander, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2293 kJ / 548 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Chocolate Brioche Buns
4 Std. 45 Min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 Std. 40 Min
Two-Flavoured Picnic Rolls
1h 30min
Harissa
20min
Palmiers Two Ways
1 Std. 40 Min
Thermomix® Ramekin Dumplings with Parmesan Tomato Filling
1h
Iranian Barbari
2h 30 min
Potato Base Pizza
1h 5 min
Chocolate-Centred Dumplings with Cherry Sauce
1h 30min
Lahmacun Pide (Turkish pizza)
1h 20 min
Spiced lamb flatbread
2h
Parmesan and Rosemary Buns
1h 45 min