Urządzenia i Akcesoria
Pide with Lamb, Cinnamon, Pine Nuts and Yoghurt
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 portions
Składniki
Dough
-
plain flour plus extra for dusting500 g
-
dried instant yeast15 g
-
water warm320 g
-
fine sea salt1 tsp
-
olive oil30 g
Lamb Filling
-
onions quartered80 g
-
garlic clove1
-
extra virgin olive oil plus extra for brushing and greasing20 g
-
lamb mince broken in pieces500 g
-
toasted pine nuts50 g
-
ground cinnamon1 tsp
-
fine sea salt1 pinch
-
ground black pepper1 pinch
Assembly
-
water100 g
-
sesame seeds4 tsp
-
natural yoghurt250 g
-
sumac1 Tbsp
-
fresh coriander leaves only½ bunch
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
20 g
Kalorie
2293 kJ /
548 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarte Bourguignonne
1 godz. 30 min
Rolled Shoulder of Lamb
2 godz. 30 min
Chelsea Buns
1 godz. 30 min
Choux pastry
2 godz.
Quiche Lorraine
50 min
Ginger Honey Cakes with Mandarin Slice
1 godz.
Moroccan filled bread rolls (Batbout)
2 godz. 40 min
Traditional Samosa
1 godz. 30 min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 godz. 40 min
Lamb Roll with Freekeh Pilaf
1 godz. 5 min
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4 godz.
Char siu bao pork buns
6 godz. 35 min