Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 15 g dried instant yeast
- 320 g water, warm
- 1 tsp fine sea salt
- 30 g olive oil
Lamb Filling
- 80 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for brushing and greasing
- 500 g lamb mince, broken in pieces
- 50 g toasted pine nuts
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Assembly
- 100 g water
- 4 tsp sesame seeds
- 250 g natural yoghurt
- 1 Tbsp sumac
- ½ bunch fresh coriander, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2293 kJ / 548 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
English Muffins
3hod.
Pilau Rice
30min
Bacon Cheeseburger Garbage Bread
2h 45min
Moroccan filled bread rolls (Batbout)
2h 40min
Traditional Samosa
1u. 30min
Naan Bread with Onion and Cumin
2 Std.
Cinnamon Panna Cotta with Apple, Apricot and Ginger Compote
6 Std. 30 Min
Lebanese Lamb Puff Pastry Tart
1h
Lychee Panna Cotta with Rosewater Syrup
4 Std. 30 Min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1h 40min
Peppermint chocolate brownie cheesecake
1hod. 5min