Urządzenia i Akcesoria
Racuchy na maślance
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
9 porcji
Składniki
-
600 g maślanki naturalnej lub owocowej (patrz wskazówka)
-
480 - 510 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
1 ½ - 4 ½ łyżki miodu1 ½ - 4 ½ łyżki cukru
-
1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
3 łyżeczki cukru wanilinowego1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
-
2 szczypty soli
-
olej do smażenia
-
dżem do podania
-
owoce do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
393 mg
Białko
9.9 g
Kalorie
1112.4 kJ /
265.9 kcal
Tłuszcz
2.7 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
49.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 min
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min
Bananowe gofry lub placki
25 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Placki bananowe
30 min
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
30 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Owsiane placki bananowe
15 min
Placki z serka wiejskiego
30 min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 godz.
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 min