Urządzenia i Akcesoria
Brazylijskie banoffee
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
5 porcji
Składniki
-
30 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
Masa ciasteczkowa
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
130 g herbatników130 g ciastek owsianych
Bita śmietana
-
180 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
1 łyżeczka cukru pudru
Masa toffee
-
230 g masy kajmakowej
-
25 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 ½ banana, dojrzałego pokrojonego w 2 mm plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
137.4 mg
Białko
6.7 g
Kalorie
2113.6 kJ /
505.2 kcal
Tłuszcz
32.5 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
19.9 g
Węglowodany
49.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
AMERYKA POŁUDNIOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Serniczki w słoikach
4 godz.
Czekoladowe doniczki z malinami
1 godz. 25 min
Kokosowe miniserniczki
50 min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 godz. 15 min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Serniczki Oreo®
3 godz. 30 min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Mus z białej czekolady
1 godz.
Deserki amaretti
3 godz. 50 min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 godz. 35 min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 godz. 50 min
Panna cotta
3 godz. 15 min