No-rise Wholemeal Pizzas

No-rise Wholemeal Pizzas

4.6 20 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
16 slices

Składniki

Dough
  • mozzarella drained, cut in pieces (2 cm), to taste
    200 - 250 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
    20 g fresh yeast, crumbled
  • strong wholemeal bread flour plus extra for dusting
    450 g
  • water warm
    250 g
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • caster sugar
    1 tsp
  • fine sea salt
    1 tsp
Topping and Assembly
  • pitted black olives halved
    20
  • roasted red peppers, preserved thinly sliced (1 cm)
    2
  • red onions small, thinly sliced (5 mm)
    2
  • red pesto, homemade (see tip)
    190 g
    1 jar red pesto, (190 g jar)
  • artichoke heart, in oil (1 x 280 g jar), drained, quartered
    1 jar
  • toasted pine nuts
    2 Tbsp
  • balsamic glaze for drizzling

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 241.2 kcal / 1009.1 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 11.7 g
Węglowodany 26.1 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 286 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...