Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 200 - 250 g mozzarella, drained, cut in pieces (2 cm), to taste
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 450 g strong wholemeal bread flour, plus extra for dusting
- 250 g water, warm
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 tsp caster sugar
- 1 tsp fine sea salt
Topping and Assembly
- 20 pitted black olives, halved
- 2 roasted red peppers, preserved, thinly sliced (1 cm)
- 2 red onions, small, thinly sliced (5 mm)
-
190
g red pesto, homemade (see tip)
lub 1 jar red pesto (190 g jar) - 1 jar artichoke heart, in oil (1 x 280 g jar), drained, quartered
- 2 Tbsp toasted pine nuts
- balsamic glaze, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1009.1 kJ / 241.2 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 286 mg
Alternatywne przepisy
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min
Cauliflower Mac and Cheese
1h 40min
Sweet Potato and Spinach Cakes
30 min
Carrot Crêpes with Tomato Sauce
1h
Spinach and Carrot Muffins
1h
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Banana and Rye Breakfast Flatbreads
1 godz. 35 min
Avocado Cupcakes with Lime Drizzle
40 min
Lentil Burgers with Beetroot Rolls and Vegan Mayonnaise
4h 20min
Oat Pancakes with Peanut Milk
8h 55 min
Beetroot and Halloumi Burgers
1h