Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 200 - 250 g mozzarella, drained, cut in pieces (2 cm), to taste
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 450 g strong wholemeal bread flour, plus extra for dusting
- 250 g water, warm
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 tsp caster sugar
- 1 tsp fine sea salt
Topping and Assembly
- 20 pitted black olives, halved
- 2 roasted red peppers, preserved, thinly sliced (1 cm)
- 2 red onions, small, thinly sliced (5 mm)
-
190
g red pesto, homemade (see tip)
lub 1 jar red pesto (190 g jar) - 1 jar artichoke heart, in oil (1 x 280 g jar), drained, quartered
- 2 Tbsp toasted pine nuts
- balsamic glaze, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1009.1 kJ / 241.2 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 286 mg
Alternatywne przepisy
Green Pancakes with Ham and Cheese
55min
Pepper, Anchovy and Onion Cornbread Tart
45 Min
Sweet Potato Spoon Bread
1h
Petit Gateaux of Nuts and Chocolate
25 Min
Tomato and Vegetable Quiche
1h 45 min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30 min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1h 30 min
Oaty Cookies with Wholemeal Flour and Honey
45 Min
Creamy Broccoli Sauce
35 Min
Beef Meatballs (Soutzoukakia) with Tomato Rice
1h
Chickpea Pancakes
20 min
Parmesan and Rosemary Buns
1h 45 min