Wersje kompatybilne
Panna Cotta with Caramelised Mango - Panna cotta con mango caramellato
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna Cotta
- 300 g double cream
- 115 g caster sugar
- 2 ½ gelatine leaves
- 100 g whole milk
- 50 g buttermilk
- 1 tsp vanilla extract
Mango
- 100 g mango, peeled, sliced (3 mm)
- 2 Tbsp soft brown sugar
- 1 lime, juice only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2406 kJ / 578 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 41 g
Alternatywne przepisy
Fruit Sauce (Coulis)
10min
Strawberry Bavarois
6h
Rich Lemon Ice Cream
12h 10min
Lemon Tart
4h 30min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50 min
Slow-cooked Pears in Red Wine
5h
Crab, Saffron and Parmesan Tartlets
1 godz. 20 min
Panna Cotta
6h 15 min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6h 15 min
Lemon Drizzle Madeleines
4 godz. 45 min
Amaretti Crème Brulée
4h 30min
Lamb Cooked Two Ways with Carrot and Ginger Purée and Red Wine Jus
5h 15min