Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Pinienkerne
- 200 g Feta, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Zwiebel, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 150 g Babyspinat, frisch
- 1 Prise Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- 40 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft, fein geschnitten
- 12 Scheiben Ciabatta, geröstet
- Honig zum Beträufeln (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1174 kJ / 281 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 577 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto Eggs auf Röstbaguette
45min
Fladen mit Champignons und Serrano-Schinken
4h 30 min
Caesar-Nudelsalat
35 Min
Marinierte Süßkartoffelscheiben mit Kräuterjoghurt
30min
Erdbeer-Feta-Stullen
10 min
Buntes Tomatengratin
1h 30min
Halloumi-Wraps
40min
Bunte Gemüsepommes mit 2 Dips
40min
Süßkartoffel-Feldsalat mit Sesam-Ziegen-Camembert
40min
Spinat-Feta-Lasagne
1h 15 min
Burrata-Pizza
1h 40min
Burrata-Brot-Salat mit Erdbeer-Salsa
20 min