Winterliche Salatbowl mit Avocadocreme und Räucherlachs
TM5 TM6

Winterliche Salatbowl mit Avocadocreme und Räucherlachs

4.5 (17 ocen)

Składniki

Reis

  • 500 g Konjak-Reis
  • Wasser zum Klarwaschen

Dressing

  • 30 g Rapsöl
  • 30 g Kräuteressig
  • 30 g Joghurt, 0,1% Fett
  • 10 g Senf, mittelscharf
  • 10 g Aprikosenkonfitüre
  • ½ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer

Avocadocreme

  • 200 g Avocado, in Stücken
  • 60 g Schalotten, halbiert
  • ½ Knoblauchzehe
  • 5 Spritzer Limettensaft
  • ½ - 1 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • ½ TL Cayenne-Pfeffer, gemahlen
  • 5 g Extra virgin Olivenöl

Fertigstellung

  • 40 g Radieschen
  • 40 g Möhren
  • 50 g Baby-Grünkohl
  • 40 g Pecannüsse
  • 40 g Babyspinat
  • 200 g Räucherlachsscheiben
  • 40 g Walnusshälften

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1689 kJ / 404 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
22 g
Tłuszcz
32 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
13.1 g
Sód
1291 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy